NASCARs reviderede tidsplan mest jam-pakket stretch i lang, lang tid

NASCAR fans vil komme til at nyde en masse real racing næste måned, da alle tre store serier vender tilbage til banen. Cup Series alene er planlagt til at afholde fire løb i en 11-dages strækning fra 17.maj til 27. Maj med to løb hver på Darlington racerbane og Charlotte Motorvejsvej. Tre yderligere løb i serien er også indstillet til at blive grønne i løbet af den tid.

Fans af gammeldags racing kan fortælle dig, at NASCAR har stor erfaring med at planlægge mange løb over en kort periode, selvom det var tilbage på dagen, var det for det meste af design. Årets kondenserede opsætning er et forsøg på at sammensætte løb, der blev udsat på grund af COVID-19-pandemien og komme tilbage i tempo for at køre en fuld 36-løbsplan.

mere: opdateret NASCAR-tidsplan for 2020

du skal gå næsten et halvt århundrede tilbage til 1971 for at finde en sammenlignelig klemme. Det var det sidste år, at Cup-serien kørte en 48-løbsplan. Selvom sæsonen strakte sig 11 måneder (midten af januar til midten af December), var der stadig tidspunkter, hvor flere løb blev kørt kun en håndfuld dage fra hinanden.

med data fra Racing-Reference.info, vi præsenterer denne sydlige scramble fra foråret ’71:

April 8, Columbia, S. C.

vinder: Richard Petty. Kongen indspillede sin femte sejr i sæsonens første 11 løb, denne på en halv mil Columbia Speedvej i Cayce.

10. April, Greenville, S. C.

Vinder: Bobby Isaac. Isaac vandt med to plus omgange over David Pearson på den halve Mil Greenville-Pickens Speedvej. Han førte 181 af de 200 omgange og tjente $1.430 for sejren.

15. April, Maryville, Tenn.

Vinder: Richard Petty. Serien flyttede til .520-mile Smoky Mountain løbebane, hvor Petty genoptog sin dominans. Han vandt med otte sekunder over Benny Parsons. De var de eneste to kørere, der kørte alle 200 omgange.

18. April, N. C.

Vinder: Richard Petty. Sæson vinder Nej. 7 var lige så let for Petty, der sluttede et skød plus foran Pearson i Gvyn Staley 400 på fem ottendedele mile sporet. Petty fortsatte med at vinde 21 af de 48 løb det år og hævder det tredje af hans rekord syv serie mesterskaber.

der var en lignende knus af løb i juli samme år — fire på otte dage, inklusive en back-to-back — da NASCAR tog vej nordpå fra Bristol til Ny York state, Long Island og ny trøje. Petty vandt de sidste tre af disse løb.

alt dette gør dette års planlagte single-day doubleheader på Pocono ligne en leg.