Jared Irvan tekee Late Charge lunastaa PASS Dillon voitto

kolmannen sukupolven kuljettaja Jared Irvan pystyi ohittamaan johtaja Christian Eckes jälkeen myöhään kilpailun uudelleen ja johti loppumatkan voittaa Pro All Stars sarja (PASS) Super Late Model national season avaus lauantai-iltapäivänä Dillon Motor Speedway. Irvanin voitto Winter Meltdown 200-kilpailussa oli hänen ensimmäinen sen jälkeen, kun hän nappasi ruutulipun Anderson Motor Speedwaylla vuonna 2015.

”me molemmat pyöritimme renkaita vähän siinä viimeisessä startissa ja päädyimme ensimmäiseen mutkaan liian lujaa ja itse asiassa ajattelin, että menin liian korkealle, mutta hänkin teki niin ja pystyin nousemaan kärkeen”, Irvan sanoi. ”Tämä on todella suuri meidän vauhtia loppuvuoden ja toivottavasti saamme hieman enemmän sponsorointia auttaa meitä läpi loppuvuoden.”

karsinnoissa Eckes päihitti Tate Foglemanin viidellä 1/1000 sekunnin sekunnin sadasosalla ja lunasti uransa ensimmäisen läpimenoajan nopeudellaan 90,068 mailia tunnissa. Seuraavat top 10 karsinnat uudelleen, Eckes olisi slot kuudennen aloituspaikan, kun Derek Griffith ja Chad McCumbee siirtyisivät jopa eturiviin.

Griffith johti läpi pari alkuerää ennen kuin Eckes otti kärkipaikan kolmannella kierroksella. Viidennellä kierroksella päivän kolmas varoitus jo heilui, kun Jeff Batten ja Eddie Fatcher törmäsivät mutkassa neljä ja pyörähtivät.

kun kisa meni vihreäksi, Joey Polewarcyzk pääsi eckesin edelle uudelleenkäynnistyksessä ja siirtyi johtoon. Polewarcyzk venytti johtoaan, kunnes varovaisuus heilutti jälleen kierroksella 46 Kodie Connerin kovaa kontaktia sisäseinään. Back under green, Eckes siirtyi polewarcyzk neljännen johtoaseman vaihto päivän, mutta auto liikkeellä oli 4-kertainen PASS National mestari, Ben Rowe. Rowe starttasi 11.sijalta, mutta oli latautunut toiseksi kierroksella 62. Toisen harkitsemattoman varoajan jälkeen Rowe onnistui nousemaan Eckesin johtoon kierroksella 93.

vain viisi kierrosta myöhemmin varovaisuus heilahti kisan yhdeksännen kerran, kun Roy Hayes Jr. tarkistin ylös välttääkseen Kyle Desouzan hidastavan auton ja otti kovan kontaktin etusuoran seinään. Uudelleen startissa ulkoa groove voittaisi ja Eckes siirtyisi ottamaan johtopaikan Rowelta.

kierroksen 125 kilpailun jälkeen Eckes jatkoi johdossa, mutta Spencer Davis, Irvan ja Bradley McCaskill nousivat kaikki tekijöiksi. Rowe hävisi Eckesille laukatussa ruuhkassa ja oli saada kiinni puolustavan kilpailun voittajan Brandon Setzerin, kun jäljellä oli 24 kierrosta. Kolme kierrosta myöhemmin Irvan nousi Rowen ohi toiseksi ja tähtäsi Eckesiin. Mutta kuten Rowe, Irvan sotkeutui Polewarcyzkin lätkäkoneeseen, kun jäljellä oli 19 kierrosta, ja joutui menemään asematasolle ensimmäiseen mutkaan välttääkseen onnettomuuden.

Irvan sai kaipaamansa irtioton, kun päivän viimeinen varovaisuus heilutti 14 kierrosta lähtiessään romua kaarteessa kaksi, joka tuli Tanner Thorsonin ja JP Josiassen kontaktin jälkeen. Uudelleenkäynnistyksessä sekä Eckes että Irvan latautuivat kaarteessa ykköseksi, mutta Irvan pystyi hyödyntämään pankin ulkokautta ja otti momentumin avulla johtopaikan takasuoran lopussa. Irvan johti loppumatkan vieden voiton Eckesistä, Mccaskillista, Rowesta ja Davisista. Top 10: n muodostivat Dave Farrington Jr., Gus Dean, Griffith, Setzer ja Fogleman.

PASS South Super Late Models on jälleen toiminnassa 150 kierrosta, yhdessä NASCAR Late Model Stocksin kanssa, osana Dogwood 300: aa lauantaina 4.maaliskuuta Southern National Motorsports Parkissa Kenlyssä, NC: ssä.