luettelo

luettelo Knoxville Nationalsin historian 20 parhaasta hetkestä on koottu Knoxville Racewayn historiantutkijoiden henkilökohtaisten havaintojen, tapahtuman tutkimisen ja henkilökohtaisten kertomusten perusteella. Lista on vuoden mukaisessa järjestyksessä, ei sen perusteella, mikä hetki on paras. Nauttia.

älä muokkaa

1961: Historiallinen kisa on syntynyt

Roy Robbins voitti ensimmäisen Knoxvillen loppukilpailun. Se tunnettiin nimellä Super Modified National Championship ja maksoi voittajalle 1 000 dollaria. Robbins voitti auton siivellä, ja se kiellettiin. (Kuva: Knoxville Raceway)

älä muokkaa

1964: Nuori tähti on syntynyt

Kenny Weldistä, 18, tulee historian nuorin Knoxville Nationalsin voittanut kuljettaja. Se oli Weldille ensimmäinen neljästä mestaruudesta. (Kuva: Knoxville Raceway)

älä muokkaa

1973: siipi palaa loppukilpailuun

Kenny Weld voittaa kolmannen Knoxville Nationals-mestaruutensa Bob Weikertin omistaman auton ratissa. Kyseessä oli toinen kerta, kun wings pääsi loppukilpailuun. Rata kielsi Siiven jälleen, ja se palasi vasta vuonna 1982.

älä muokkaa
älä muokkaa

1974: Karl Kinser saapuu

Dick Gaines ohittaa Jan Oppermanin viimeisessä mutkassa ja nappaa tämän lone Nationals-tittelin. Voitto oli auton omistajan Karl Kinserin ensimmäinen. (Kuva: Knoxville Raceway)

älä muokkaa

1978: Edellinen paikallinen mestari

Doug Wolfgang voitti toisen peräkkäisen Knoxville Nationals-mestaruutensa ajaessaan Speedway Motorsin koneella. Se oli viimeinen kerta, kun Knoxville Racewayn vakioväki nappasi mestaruuden. (Kuva: Knoxville Raceway)

älä muokkaa

1980: kuningas ja Bob Trostle koukkaavat

Steve Kinser voittaa ensimmäisen mestaruutensa sunnuntaina, kun A-Main oli huurtunut lauantai-iltana. Hän kolaroi keskiviikon alkuillan aikana ja ajoi torstaina uudelleen Karl Kinserin moottorilla varustetulla Bob Trostle-autolla. (Kuva: Knoxville Raceway)

älä muokkaa

1983: Sammy Swindell ’ s lone win

Sammy Swindell voitti lone Knoxville Nationals-mestaruutensa. Hän käytti ensimmäistä kertaa alumiinimoottoria. (Kuva: Knoxville Raceway)

älä muokkaa

Jeremy Elliott / [email protected]

1984: viimeinen kierros

Doug Wolfgang ottaa pennsylvanialaisen Bob Weikertin kyydin haltuunsa ja voittaa loppukilpailun. Hän ohitti Sammy Swindellin ja pysäytti Steve Kinserin niin sanotulla viimeisellä kierroksella.”

älä muokkaa
älä muokkaa

1985: viimeinen Pennsylvanian mestari

Doug Wolfgang tekee sen taas Bob Weikertin koneella. Se oli Wolfgangin neljäs Knoxville Nationals-mestaruus ja viimeinen Pennsylvanian normaalimäen toimesta. (Kuva: Knoxville Raceway)

älä muokkaa

1990: Scruffy päihittää Sammy Swindellin klassikkoottelussa

Bobby Allen saa kansansuosikin voiton päihitettyään Sammy Swindellin, joka taisteli öljyvuotoa vastaan. Kyseessä oli viimeinen kerta, kun Pennsylvanialainen card voitti Knoxvillen. (Kuva: Knoxville Raceway)

älä muokkaa

1990: ohikulkeva klinikka

Doug Wolfgang tekee eeppisen latauksen aakkosten kautta. Hän etenee D-Mainista a-Mainin viidennelle sijalle ohittaen yön aikana 57 autoa.

älä muokkaa

1993: sää ei suosi Stevie Smithiä

Stevie Smith ohittaa Steve Kinserin ja hänellä on parhaat mahdollisuutensa voittaa Knoxville Nationalsin mestaruus. Smith johti kierroksia 11 ja 13-19 ennen kuin rain osui speedwayhin. Karl Kinser teki taikojaan viivästyksen aikana, ja Kinser palaa johtoon ja voittaa yhdeksännen mestaruutensa.

älä muokkaa

1994: nuori kuski kasvaa

Greg Hodnettista tulee Knoxville Nationalsin tarina, joka juoksee C-Mainin kautta Nationalsin pääsarjassa viidenneksi. Hän ohitti 44 autoa.

älä muokkaa
älä muokkaa

1996: Isä ja poika hetki

yhdeksän Knoxville Nationals mestaruuden jälkeen Steve Kinserin kanssa, Karl Kinser auttaa poikansa Markin ensimmäiseen mestaruuteensa. Mark ja Karl Kinser voittivat yhdessä kolme mestaruutta.

älä muokkaa

1998: myrskyisät suosionosoitukset

Danny Lasoski saa katsomon tärisemään, kun hän ohittaa Sammy Swindellin viimeisellä kierroksella ja nappaa ensimmäisen Knoxville Nationals-kruununsa. Lasoski on voittanut kerroshyppykilpailun neljästi. (Kuva: Knoxville Raceway)

älä muokkaa

2002: King ’ s final Nationalsin voitto

Steve Kinser voitti viimeisen Knoxville Nationals-mestaruutensa. Se oli hänen 12.voittonsa tässä tarinallisessa tapahtumassa. Donny Schatz on toisena yhdeksällä voitollaan.

älä muokkaa

2006: uuden mestarin synty

Donny Schatz voittaa ensimmäisen yhdeksästä Knoxville Nationalsin mestaruudestaan. Hän oli neljästi toinen ennen läpimurtoaan vuonna 2006.

älä muokkaa

2010: Streak buster

Tim Shaffer päättää Donny Schatzin nelivuotisen valtakauden Knoxville Nationalsissa. Hän ohitti sairasta moottoria imettäneen Schatzin viimeisellä kierroksella voitosta. Kyseessä oli myös loppukilpailun 50-vuotisjuhla ja ensimmäinen 50 kierroksen kilpailu.

älä muokkaa
älä muokkaa

2013: pitkä matka Victory Lanelle

Donny Schatz voittaa B-pääkilpailun ja tulee 21.sijalta voittaen seitsemännet mestaruutensa. Se oli syvin, mitä kukaan kuljettaja on tullut voittamaan. (Kuva: Speed Sport News)

älä muokkaa

2014: Silti

Brian Brown ohittaa Donny Schatzin kierroksella 44, ja Knoxville Racewayn yleisö villiintyi. Schatz ei horjunut missään vaiheessa, vaan ohitti kierrosta myöhemmin kierroksella 4 tulleen Brownin ja ajoi kahdeksannen voittonsa.

älä muokkaa

Sprint Car Unlimited: Freddie Rahmer, Doug Hammaker, Knoxville Nationals preview