NASCARin uudistettu aikataulu ruuhkaisin pitkiin aikoihin

NASCAR-fanit pääsevät ensi kuussa nauttimaan tositoimista, kun kaikki kolme pääsarjaa palaavat radalle. Pelkästään Cup-sarjassa on tarkoitus järjestää neljä kilpailua 11 päivän aikana 17. toukokuuta – 27. toukokuuta, ja kaksi kilpailua kussakin Darlington Raceway ja Charlotte Motor Speedway. Kolme ylimääräistä kilpailua Xfinity ja Truck series on asetettu mennä vihreä tuona aikana, samoin.

vanhan ajan kilpa-autoilun harrastajat voivat kertoa, että NASCARILLA on paljon kokemusta monien kilpailujen aikatauluttamisesta lyhyessä ajassa, vaikka ennen vanhaan se oli lähinnä suunnitelmallista. Tämän vuoden tiivistetyssä kokoonpanossa yritetään sopia COVID-19-pandemian takia lykätyistä kilpailuista ja päästä takaisin vauhtiin ajamaan täysi 36 kilpailun aikataulu.

lisää: päivitetty NASCAR-aikataulu vuodelle 2020

on palattava lähes puoli vuosisataa taaksepäin, vuoteen 1971, löytääkseen vastaavan rutistuksen. Tuona vuonna Cup-sarjassa ajettiin 48 osakilpailua. Vaikka kausi venyi 11 kuukauteen (tammikuun puolivälistä joulukuun puoliväliin), oli vielä aikoja, jolloin useita kilpailuja ajettiin vain muutaman päivän välein.

Racing-Reference.info, esitämme tämän Southern scramble keväältä ’71:

April 8, Columbia, S. C.

Winner: Richard Petty. Kuningas saavutti kauden 11 ensimmäisessä kilpailussa viidennen voittonsa, tämän puolen kilometrin Columbia Speedwaylla Caycessa.

April 10, Greenville, S. C.

Winner: Bobby Isaac. Isaac voitti yli kaksi kierrosta ennen David Pearsonia puolen kilometrin Greenville-Pickens Speedwaylla. Hän johti 200 kierroksesta 181 ja ansaitsi voitosta 1 430 dollaria.

April 15, Maryville, Tenn.

Voittaja: Richard Petty. Sarja siirtyi .520 kilometrin Smoky Mountain Raceway, jossa Petty jatkoi valta-asemaansa. Hän voitti kahdeksan sekunnin erolla Benny Parsonsiin. He olivat ainoat kuljettajat, jotka ajoivat kaikki 200 kierrosta.

April 18, North Wilkesboro, N. C.

Winner: Richard Petty. Kauden voitto ei. 7 oli yhtä helppo Pettylle, joka lopetti kierros-plussan Pearsonin edelle Gwyn Staley 400: lla viiden kahdeksannen mailin radalla. Petty jatkoi voittaa 21 48 kilpailua samana vuonna ja vaatia kolmas hänen ennätykselliset seitsemän sarjan mestaruutta.

saman vuoden heinäkuussa koettiin vastaavanlainen kilpailujen murskatappio — neljä kahdeksassa päivässä, mukaan lukien peräänajo-kun NASCAR eteni Bristolista pohjoiseen New Yorkin osavaltioon, Long Islandille ja New Jerseyyn. Petty voitti kolme viimeistä kisaa.

kaikki tämä saa tänä vuonna suunnitellun yhden päivän kaksinpelin Poconossa näyttämään tuulahdukselta.