Kierra Smith

Kierra Smith is een Canadees schoolslagspecialist en NCAA-kampioen. Geboren In Febr. 1, 1994 in Vancouver, Smith was een student-atleet aan de Universiteit van Minnesota en was de 2015 200-yard schoolslag NCAA kampioen met de derde snelste 200 schoolslag tijd in de NCAA geschiedenis.= = Carrière = = Smith maakte als eerstejaars deel uit van de Big 10 Conference Team, waar ze haar eerste grote 10 zilveren medaille won op de 200-yard Borst. Ze eindigde ook 3e in de 100-yard breast en 10e in de 200-yard IM. Smith ‘ s times kwalificeerde haar voor de NCAA kampioenschappen in haar eerste seizoen als golden gopher. Ze miste net het halen van het terug naar de troostfinale in haar beste evenement met een 17e plaats finish. Ze eindigde ook op de 42e plaats in de 100-yard breast.

2013-2014
in haar tweede seizoen bij Minnesota Smith maakte enorme vooruitgang op nationaal niveau. De gophers pakte een 15e plaats in de 400 medley estafette, en Smith eindigde 19e in de 100-yard borst om te beginnen met haar individuele evenementen. Op nacht drie, Smith concurreren in haar beste evenement, de 200-yard borst, en opschoof naar de finale van het kampioenschap. Smith eindigde als zesde in het algemeen en pakte haar eerste NCAA All-America titel. Om door te gaan naar de NCAA kampioenschappen, Smith domineerde de Big 10 kampioenschappen. Ze nam de overwinning mee naar huis in zowel de 100 en 200-yard schoolslag evenementen en eindigde ook 4e in de 200-yard IM.

2014-2015
Komend uit haar eerste NCAA All-American zwemmen, Smith gevorderd opnieuw naar de 2015 NCAA kampioenschappen na te herhalen als de grote 10 kampioen in beide schoolslag evens. Op de NCAA kampioenschappen Smith eindigde 24e in de 200-yard IM op night one en 26e in de 200 medley estafette. Op dag twee pakte Smith All-American status in de 100-yard borst met haar 7e plaats finish. Voor haar primaire evenement, de 200-yard Borst, Smith werd coach Kelly Kremer 3e schoolslag nationaal kampioen in de afgelopen 5 jaar. Haar tijd van 2:04.56 plaatste Smith als de derde snelste performer in het evenement in de NCAA geschiedenis. Smith werd uitgeroepen tot de Grote Tien zwemmer van het jaar en de 2015 Golden Goldy ‘ s vrouwelijke atleet van het jaar Finalist.

2015-2016
Smith gebruikte de 2015-2016 voor haar redshirt seizoen. Ze werd 7e op de Olympische Spelen van Rio op de 200m schoolslag.Op de Canada Trials van 2015 won Smith de 200 meter borst, maar werd later gediskwalificeerd voor een controversiële oproep waarin stond dat Smith ‘ s ellebogen het water hadden verlaten. De volgende dag keerde ze terug met wraak vastbesloten om te eindigen in de top twee van de 100-meter Borst. Smith finishte als 2e en kreeg een ligplaats op de Pan Am Games en FINA World Championship Team.Op de Wereldkampioenschappen in Kazan werd Smith 7e op de 200m schoolslag en 21e op de 100m schoolslag.

2016 Olympische Spelen in Rio

Smith eindigde 7e op de 200m schoolslag en 17e op de 100m schoolslag.= = = World Championships = = = Smith eindigde als 5e op de 200m schoolslag en als 6e op de 100m schoolslag. Ze zwom ook de schoolslag been op de 4×100 medley estafette die 4e werd en een nieuw Canadees record.