NASCAR ‘ s herziene schema meest jam-packed stretch in een lange, lange tijd

NASCAR fans zullen krijgen om te genieten van een heleboel echte racen volgende maand als alle drie de grote series terug naar de baan. De Cup Series alleen is gepland voor vier races in een 11-daagse stretch van 17 mei tot 27 Mei, met twee races elk op Darlington Raceway en Charlotte Motor Speedway. Drie extra races in de Xfinity en Truck series zijn ingesteld om groen te gaan gedurende die tijd, ook.Fans van Old-time racing kunnen je vertellen dat NASCAR veel ervaring heeft met het plannen van een groot aantal races over een korte periode, hoewel het vroeger vooral door opzet was. De condensed setup van dit jaar is een poging om races goed te maken die zijn uitgesteld vanwege de covid-19-pandemie en weer op tempo te komen om een volledig 36-race-schema uit te voeren.

meer: bijgewerkt NASCAR schema voor 2020

je moet bijna een halve eeuw teruggaan, naar 1971, om een vergelijkbare squeeze te vinden. Dat was het laatste jaar dat de Cup Series een 48-race schema liep. Hoewel het seizoen 11 maanden duurde (half januari tot half December), waren er nog steeds tijden dat meerdere races slechts een handvol dagen uit elkaar werden gehouden.

met gegevens uit Racing-Reference.info, we presenteren deze zuidelijke scramble uit de lente van ’71:

8 April, Columbia, S. C.

winnaar: Richard Petty. De koning boekte zijn vijfde overwinning in de eerste 11 races van het seizoen, deze op de halve mijl Columbia Speedway in Cayce.April 10, Greenville, S. C.

Winnaar: Bobby Isaac. Isaac won met meer dan twee ronden van David Pearson op de Greenville-Pickens Speedway. Hij leidde 181 van de 200 ronden en verdiende $ 1.430 voor de overwinning.15 April, Maryville, Tenn.

Winnaar: Richard Petty. De serie verhuisde naar .520-mijl Smoky Mountain Raceway, waar Petty zijn dominantie hervatte. Hij won met acht seconden van Benny Parsons. Zij waren de enige twee coureurs die alle 200 ronden liepen.18 April, North Wilkesboro, N. C.

Winnaar: Richard Petty. Seizoen winnen Nee. 7 was net zo gemakkelijk voor Petty, die eindigde een ronde-plus voorsprong op Pearson in de Gwyn Staley 400 op de vijf-achtste-mijl track. Petty won dat jaar 21 van de 48 races en claimde het derde van zijn record van zeven kampioenschappen.In juli van dat jaar was er een soortgelijke crush van races — vier in acht dagen, waaronder een back-to-back-als NASCAR zijn weg naar het noorden van Bristol naar New York state, Long Island en New Jersey. Petty won de laatste drie races.

dit alles maakt de geplande single-day doubleheader van dit jaar op Pocono eruit zien als een briesje.