Top 20 momenten in Knoxville Nationals geschiedenis

Jeremy Elliott | [email protected]

niet Bewerken

De lijst

De lijst van de top 20 van de momenten in Knoxville Nationals geschiedenis werd samengesteld op basis van persoonlijke observatie, onderzoek van de gebeurtenis en de persoonlijke verhalen van historici op het Racecircuit van Knoxville. De lijst is in volgorde van jaar, niet gebaseerd op welk moment het beste is. Genieten.

niet bewerken

Jeremy Elliott | [email protected] 1961: een historische race werd geboren als Roy Robbins en won de eerste Knoxville Nationals. Het was bekend als het Super Modified National Championship en betaalde $ 1.000 aan de winnaar. Robbins won met een vleugel op de auto, en het werd verboden. (Foto met dank aan Knoxville Raceway)

1964: Kenny Weld (18) is de jongste coureur in de geschiedenis die de Knoxville Nationals won. Het was de eerste van vier titels voor Weld. (Foto met dank aan Knoxville Raceway)

Jeremy Elliott | [email protected] 1973: de wing wordt teruggebracht naar de Nationals

Kenny Weld wint zijn derde Knoxville Nationals titel achter het stuur van een auto van Bob Weikert. Het was de tweede keer dat vleugels werden toegestaan op de Nationals. Het circuit verbood de vleugel opnieuw en kwam pas in 1982 terug.

1974: Karl Kinser arriveert

Dick Gaines passeert Jan Opperman in de laatste hoek om zijn titel te veroveren. Het was de eerste overwinning voor auto-eigenaar Karl Kinser. (Foto met dank aan Knoxville Raceway)

1978: De laatste lokale kampioen

Doug Wolfgang wint zijn tweede Knoxville Nationals titel tijdens het rijden in de Speedway Motors machine. Het was de laatste keer dat een Knoxville Raceway regular de nationale titel veroverde. (Foto met dank aan Knoxville Raceway)

Jeremy Elliott | [email protected] 1980: The King and Bob Trostle hook up

Steve Kinser wint zijn eerste nationale titel op een zondag nadat de A-Main was uitgedamd zaterdagavond. Hij crashte tijdens de woensdag voorlopige nacht en opnieuw ingevoerd donderdag in een Bob Trostle auto met een Karl Kinser motor. (Foto met dank aan Knoxville Raceway)

Jeremy Elliott | [email protected] 1983: Sammy Swindell ‘ s lone win

Sammy Swindell wint zijn Lone Knoxville Nationals titel. Het was de eerste keer dat hij een aluminium motor Reed. (Foto met dank aan Knoxville Raceway)

Jeremy Elliott / [email protected]

1984: de laatste ronde

Doug Wolfgang neemt de Bob Weikert ride over in Pennsylvania en wint de Nationals. Hij passeerde Sammy Swindell om de leiding te nemen en hield Steve Kinser af in wat is nagesynchroniseerd, “de laatste ronde.”

1985: Laatste Pennsylvania kampioen

Doug Wolfgang doet het opnieuw in de Bob Weikert machine. Het was Wolfgang ‘ s vierde Knoxville Nationals titel en de laatste door een Pennsylvania regular. (Foto met dank aan Knoxville Raceway)

1990: Scruffy verslaat Sammy Swindell in een klassieker

Bobby Allen scoort een populaire Nationals overwinning na het verslaan van Sammy Swindell, die een olielek vocht. Het was de laatste keer dat een penning uit Pennsylvania Knoxville won. (Foto met dank aan Knoxville Raceway)

Jeremy Elliott | [email protected] 1990: een passerende kliniek

Doug Wolfgang maakt een epische aanval door het alfabet. Hij rijdt van de D-Main naar een vijfde plaats in de A-Main, waarbij hij ’s nachts 57 auto’ s passeert.

Jeremy Elliott | [email protected] 1993: Weather don ‘ t favors for Stevie Smith (8302) Stevie Smith passeert Steve Kinser en heeft zijn beste kans op het winnen van een Knoxville Nationals titel. Smith leidde rondes 11 en 13 tot en met 19 voordat de regen de speedway raakte. Karl Kinser werkte zijn magie tijdens de vertraging, en Kinser herwint de leiding en wint zijn negende titel.

Jeremy Elliott | [email protected] 1994: een jonge coureur groeit op

Greg Hodnett wordt het verhaal van de Knoxville Nationals, loopt door de C-Main naar een vijfde plaats in de Nationals main. Hij passeerde 44 auto ‘ s.

1996: Vader en zoon moment

na negen Knoxville Nationals titels met Steve Kinser, Karl Kinser helpt zijn zoon, Mark, naar zijn eerste kampioenschap. Mark en Karl Kinser werkten samen om drie nationale titels te winnen.

Jeremy Elliott | [email protected] 1998: een donderende ovatie

Danny Lasoski laat de tribunes schudden wanneer hij Sammy Swindell passeert in de laatste ronde om zijn eerste Knoxville Nationals crown te veroveren. Lasoski heeft het legendarische evenement vier keer gewonnen. (Foto met dank aan Knoxville Raceway)

Jeremy Elliott | [email protected] 2002: The King ‘ s final Nationals win

Steve Kinser wint zijn Finale Knoxville Nationals titel. Het was zijn 12e overwinning in dit legendarische evenement. Donny Schatz is tweede met negen overwinningen.

Jeremy Elliott | [email protected] 2006: de geboorte van een nieuwe kampioen

Donny Schatz wint zijn eerste van negen Knoxville Nationals titels. Hij werd vier keer tweede voordat hij in 2006 doorbrak.

Jeremy Elliott | [email protected] 2010: Streak buster

Tim Shaffer beëindigt Donny Schatz ‘ vierjarig bewind over de Knoxville Nationals. Hij passeerde Schatz, die een zieke motor verzorgde, in de laatste ronde voor de overwinning. Het was ook de 50ste verjaardag van de Nationals en de eerste keer was het een 50-ronde race.

Jeremy Elliott | [email protected] 2013: a long haul to Victory Lane

Donny Schatz wint de B-Main en komt van de 21e om zijn zevende nationale titels te winnen. Het was de diepste elke coureur is gekomen om het evenement te winnen. (Foto met dank aan Speed Sport News)

2014: Toch passeert Brian Brown Donny Schatz in de 44e ronde en de Knoxville Raceway crowd werd wild. Schatz aarzelde nooit en passeerde Brown die een ronde later uit Turn 4 kwam en scoorde zijn achtste overwinning.

bewerken

Sprint Car Unlimited: Freddie Rahmer, Doug Hammaker, Knoxville Nationals voorbeeld