NASCARS reviderte tidsplan mest jam-pakket strekk i lang, lang tid

NASCAR-fans vil få glede av mye ekte racing neste måned, da alle tre store seriene kommer tilbake til banen. Cup Series alene er planlagt å holde fire løp i en 11-dagers strekning fra 17. Mai til 27. Mai, med to løp hver På Darlington Raceway og Charlotte Motor Speedway. Tre ekstra løp I Xfinity Og Truck-serien er satt til å gå grønt i løpet av den tiden, også.

Fans av gammeldags racing kan fortelle deg AT NASCAR har stor erfaring med å planlegge mange løp over en kort periode, men tilbake på dagen var det for det meste av design. Årets kondenserte oppsett er et forsøk på å gjøre opp løp som ble utsatt på GRUNN AV COVID-19-pandemien og komme tilbake på tempo for å kjøre en full 36-løpsplan.

MER: Oppdatert NASCAR-tidsplan for 2020

Du må gå tilbake nesten et halvt århundre, til 1971, for å finne en sammenlignbar klemme. Det var det siste året Cup Series kjørte en 48-løp tidsplan. Selv om sesongen strakte seg 11 måneder (midten av januar til midten av desember), var det fortsatt tider da flere løp ble kjørt bare en håndfull dager fra hverandre.

med data fra Racing-Reference.info, presenterer Vi Denne Sørlige scramble fra våren ‘ 71:

8. April Columbia, Sc

Vinner: Richard Petty. Kongen spilte inn sin femte seier i sesongens første 11 løp, dette på halv mil Columbia Speedway I Cayce.

10. April, Greenville, Sc

Vinner: Bobby Isaac. Isaac vant med to pluss runder over David Pearson på halv mil Greenville-Pickens Speedway. Han ledet 181 av de 200 rundene og tjente $1,430 for seieren.

15.April, Maryville, Tenn.

Vinner: Richard Petty. Serien flyttet til .520-mile Smoky Mountain Raceway, hvor Petty gjenopptok sin dominans. Han vant med åtte sekunder over Benny Parsons. De var de eneste to sjåførene som kjørte alle 200 runder.

18. April, North Wilkesboro, N. C.

Vinner: Richard Petty. Sesong vinne Nei. 7 var like lett For Petty, som avsluttet et lap-plus foran Pearson I Gwyn Staley 400 på fem åttende mils spor. Petty gikk på å vinne 21 av 48 løpene det året og kreve den tredje av hans rekord syv serien mesterskap.

det var en lignende knus av løpene i juli samme år-fire på åtte dager, inkludert en back-to-back — SOM NASCAR gjort sin vei nordover fra Bristol Til new York state, Long Island og New Jersey. Petty vant de tre siste av disse løpene.

Alt dette gjør at årets planlagte single-day doubleheader På Pocono ser ut som en bris.